Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne izlazite ako ne morate

Oprez! Stigla nam je ledena kiša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su temperature u velikom dijelu Hrvatske debelo ispod nule od jutros novi šok, stigla nam je ledena kiša. Ako ne morate, ne izlazite iz svojih domova ili se dobro oboružajte zimskim rekvizitima.

Zbog niskih temperatura i kiše koja se ledi na kolniku u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske vozi se vrlo otežano. Poledica krajnje otežava promet na cestama kroz Liku, a kiša koja se u dodiru s tlom smrzava, zaladila je kolnike pa je za sav promet zatvorena cesta Korenica-Gospić, a na većini cesta koreničkog i lapačkog područja na snazi su zimski uvjeti vožnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

Posebice oprezno uz ograničenje brzine treba voziti autocestama. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Dalmaciji i Hrvatskom primorju. HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

I dok su neki već osmislili posebne patente poput lanaca za cipele, postolari u svojim radnjama nude metalne podmetače za obuću.

U zimskim uvjetima prikočiti treba i u automobilima. Kad ste kod guma, obavezno provjerite i tlak, jer zrak u gumama na niskim temperaturama smanjuje volumen. Valja pripaziti i na antifriz, akumulator, kočnice te tekućinu za čišćenje stakala. Ali ako baš ne morate, ne idite nikuda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene