Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minus, kiša i led

NARANČASTO UPOZORENJE Oprez, opasne vremenske prilike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenske prilike u većem dijelu Hrvatske u utorak bit će opasne.

Meteoalarm je za utorak izdao narančasto upozorenje, odnosno opasne vremenske prilike, koje se odnosi na središnju Hrvatsku, Slavoniju te Karlovačku i Ličko - senjsku županiju. Upozorenje je izdano zbog opasnosti od niskih temperatura i kiše koja će se lediti u dodiru s tlom.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), sutra će temperature u kopnenom dijelu Hrvatske biti ujutro od -12 do -7, a neki dijelovi, primjerice središnja Hrvatska, koja će biti najhladniji dio zemlje, neće niti tijekom dana izaći iz minusa. U Zagrebu se očekuje temperatura od -11 stupnjeva ujutro a tijekom dana najviše bi trebala biti - 2 'Celzijevca'.

U unutrašnjosti se očekuju snijeg i kiša koja se ledi na tlu, a ujutro će biti i magle.

Na Jadranu će također već prije podne početi padati kiša, no dnevne temperature bit će od 2 stupnja Celzijeva ujutro do 13 stupnjeva tijekom dana. Ipak, osjećaj hladnoće ujutro će pojačavati sjeverozapadnjak dok će poslije podne zapuhati umjereno i jako jugo.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasno vrijeme Stižu zahladnjenje i nove pahulje: DHMZ upalio crvena upozorenja u šest regija Ilustracija zbog vjetra DHMZ upalio crveni meteoalarm: "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje"


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene