Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i dalje pada

UPOZORENJE NA LEDENU KIŠU I DEBELI SNJEŽNI POKRIVAČ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak tjedna osvanuo je u bijelom, snijeg i dalje pada, a temperature su sve niže. Donosimo stanje na cestama, kao i vremensku prognozu koja je predviđena za ponedjeljak.

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U priobalju mjestimice puše jaka bura. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa iz HAK-a mole vozače za strpljenje te savjetuju da se prilagodi brzina i način vožnje uvjetima na cestama te da se na put ne kreće bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Prognoza za ponedjeljak

Prema podacima DHMZ-a, u ponedjeljak nas čeka pretežno oblačno vrijeme uz povremene oborine, prijepodne u zapadnim predjelima, a od sredine dana gotovo u čitavoj Hrvatskoj.

Na kopnu će padati snijeg, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije moguća je kratkotrajna kiša koja se smrzava na tlu. Na Jadranu većinom kiša, a na sjevernom dijelu može pasti i malo snijega.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu će ujutro zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u okretanju na sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -6 do -1,na Jadranu od 6 do 12 stupnjeva Celzijusovih.

Meteoalarm upozorava na hladna jutra, ledenu kišu i debeli snježni pokrivač u unutrašnjosti Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene