Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vrlo teška izjava Mesića'

'Mesić ne bi trebao dirati križ ako želi sačuvati autoritet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Zvonimir Ancić u pogledu izjave hrvatskog predsjednika da bi trebalo ukloniti križeve iz vojarni i svih državnih ustanova izjavio je danas da je HBK bez komentara.

Profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta i direktor Kršćanske sadašnjosti Adalbert Rebić rekao je da je izjava predsjednika Republike 'vrlo teška, posebno za narod koji je pretežno kršćanski'.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Jak vjetar otkinuo križ - 2 ZBRAJA SE ŠTETA FOTO Olujni vjetar odlomio križ sa crkve: "Bilo je baš tužno"

>> Mesić: Treba ukloniti križeve iz državnih instiucija'

U Hrvatskoj, dodao je, ne žive samo katolici, s dijelom čije hijerarhije predsjednik Mesić 'ima napete odnose'.

'Građani Republike Hrvatske su i pravoslavci, protestanti, muslimani i Židovi, a za sve njih, s izuzetkom Židova, križ je svetinja. Osim toga, križ je svetinja i za sve sudionike Domovinskog rata, a križ je zajedno s ostalim doličnim vjerskim simbolima tekovina upravo tog Domovinskog rata. Zbog toga, smatram da Mesić ne bi trebao dirati križ ako želi očuvati neki svoj autoritet', izjavio je Rebić.

Samatrate li da križeve treba ukloniti iz državnih institucija?

  • Da
  • Svakako
  • Ne
  • Nikako
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene