Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić cijeni Sanaderove namjere, ali...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić cijeni izraženu spremnost predsjednika Vlade Ive Sanadera da osobno u Općoj skupštini UN-a predstavi gledišta Hrvatske o radu Haškog suda, uključujući i negativnu reakciju na skandaloznu presudu u slučaju tzv. vukovarske trojke, stoji u današnjem priopćenju Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić smatra da je i Haškom sudu, i međunarodnoj zajednici, već na vrlo jasan način priopćeno kako Republika Hrvatska smatra da je prvostupanjska presuda Haškoga suda potpuno neprihvatljiva i kako se očekuje da će tužiteljstvo uložiti žalbu poslije koje će presuda, nadamo se, biti izmijenjena.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca ispred zgrade UNRWA-e u Jeruzalemu Nakon niza prosvjeda U Jeruzalemu zapaljena zgrada UN-ove agencije: "Životi osoblja UN-a došli su u ozbiljnu opasnost" Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju"

U priopćenju se ističe da predsjednik Mesić "nakon razgovora s predsjednikom Vlade očekuje da se provede prethodna rasprava između onih čimbenika kojima Ustav daje pravo i dužnost odlučivanja o stvarima državne, a osobito vanjske politike".

Dodaje se da se predsjednik Mesić "protivi bilo kakvim ultimativno sročenim i autonomno donesenim odlukama koje bi mogle pobuditi sumnje o načinu na koji funkcionira hrvatska država i otvoriti dvojbe oko čvrstih temelja njezine politike, uključujući i potpunu suradnju s Haškim sudom".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene