Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razmatranje molbe za pomilovanje

Mesić bi pomilovao Petrača, Šimonović protiv?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komisija za pomilovanja trebala bi razmotriti molbu za pomilovanje Hrvoja Petrača, a kuloari tvrde da mu je predsjednik Stjepan Mesić sklon izaći u susret.

Petrač je molbu za pomilovanjem podnio u srpnju, a spis je Mesiću predan uoči prošle sjednice, piše Večernji list. Prema Zakonu o pomilovanju Ministarstvo pravosuđa predsjedniku države prosljeđuje molbu za pomilovanje uz koju ide izvještaj o kaznenom djelu, podacima o izvršenju kazne, ponašanju tijekom njezina izvršenja, te procjenu o tome kako će ona utjecati na zatvorenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prema odluci komisije Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje Slika nije dostupna Pomilovati ga ili ne? Petrač pretvrd orah za Mesićevu komisiju za pomilovanja

>> Potvrđeno: Petrač od Mesića traži pomilovanje

U Petračevu slučaju, kako doznaje Večernji, ministar Ivan Šimonović strogo je protiv pomilovanja, zbog njegovog ponašanja tijekom izvršenja kazne u Lepoglavi, kada je Petrač uživao u nizu pogodnosti koje ne spadaju u zatvorski režim. No, konačna je odluka na predsjedniku države. Petrač je u zatvoru od 2005. godine zbog otmice sina Vladimira Zagorca i iznude, a odsluženje zatvorske kazne istječe 2013. godine.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene