Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fortenova grupa

Mercator potpisao ugovor o kupnji Engrotuša: "Potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Darko Tomas/Cropix
Mercator, tvrtka iz sastava Fortenova grupe, potpisala je u srijedu ugovor o kupnji 100 posto udjela u trgovačkom lancu Engrotušu, a s potpisivanjem ugovora pokrenuta je i procedura za dobivanje suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Slovenije (AVK), izvijestili su iz Fortenove, bez navođenja vrijednosti transakcije.

Spajanje Mercatora i Engrotuša, kako se navodi u priopćenju, ojačat će tržišnu poziciju oba trgovačka društava te donijeti nove razvojne prilike slovenskim dobavljačima i zaposlenicima.

Potpisnici ugovora uvjereni su da integracija dviju tvrtki predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije i dugoročnu održivost poslovanja od koje će imati koristi svi dionici, a posljedično i cjelokupno gospodarstvo.

"Iznimno nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. integrirali Mercator u mrežu Fortenova grupe", kazao je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Branila ga Benčić Građani sve teže podnose smrad s Jakuševca: Tomašević odbacuje vlastitu odgovornost

Njihovo zadovoljstvo, kako je rekao, tim je veće, ako se uzme u obzir koliko je poslovanje u maloprodaji u prošloj i ovoj godini bilo zahtjevno. Unatoč tome, ostali su vrlo fokusirani na realizaciju strategije kojoj je osnovni cilj da u cijeloj mreži dođu što bliže kupcima i kontinuirano im nude široki izbor proizvoda i usluga po pristupačnim cijenama, a istodobno kroz izvrsne odnose s lokalnim dobavljačima, jačaju nacionalna gospodarstva u pet država u kojima posluju, kazao je Peruško.

"Duboko smo uvjereni da je to najbolje jamstvo dugoročnog razvoja cijelog nacionalnog gospodarskog lanca - od proizvodnje preko prerade do trgovine, što onda, od zapošljavanja preko podrške investicijama, predstavlja i značajnu kontribuciju održivom rastu gospodarstava u regiji", istaknuo je Peruško.

Andraž Tuš je u ime prodavatelja, kompanija Tuš holding i AH Invest 1, naglasio kako su danas potpisali ugovor o kupoprodaji potpunog udjela u tvrtki Engrotuš d.o.o., bez djelatnosti drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvor blizak optuženom U slučaju iz Trebinja nije riječ o otmici: "On je prilično naivan momak sa sela, nije savršen, ali..."

"Nakon višemjesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlenike, poslovne partnere i razvoj osnovne djelatnosti tvrtke. Vjerujemo da će ova integracija imati pozitivne učinke za slovensko gospodarstvo", istaknuo je Tuš.

Predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Kramarić je kazao kako se ovom transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine. "Mercator bilježi stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva", rekao je.

Uvjeren je da je integracija u interesu svih, od zaposlenika do slovenskih dobavljača u cijelom lancu. "Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva te slovenskim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga", rekao je Kramarić.

Iz Fortenove u priopćenju ističu kako do okončanja postupka dobivanja suglasnosti Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja ne mogu komentirati detalje ugovora niti daljnje razvojne planove povezane tvrtke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene