Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodni dan muškaraca

'Svaki dan sam si pretvorio u muške dane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni je dan muškaraca. Slavi se već 14 godina u 50 zemalja, a njime se promiče rodna ravnopravnost, borba protiv diskriminacije, te doprinos zajednici, braku i brizi za djecu.

Povodom Međunarodnog dana muškaraca Dnevnik.hr poziva pripadnice ljepšeg spola da se jave na moj.report@novatv.hr i opišu nam svog idealnog muškarca! Iako se drže hrabro i muški, neki priznaju da im u današnja vremena nije lako. 'Malo je drugačije nego biti žena. Ipak smo mi zastupljeniji, imamo veća prava. Žene su smatrane potlačene i tako', rekao je jedan muškarac. Drugi je pak dodao da se ne osjeća diskriminirano.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Muškarci, znate li koji je danas dan?

'Razmišljao sam puno o tome, ali danas je ona gazda kuće', rekao je Dražen. 'Ja sam muškarac koji je svjestan koječega. Pa sam ja sve dane u godini pretvorio u muške dane iako bi bio sretan da i vi imate 10-ak, 15-ak dana ovako ženskih dana', zaključio je Alija.

Međunarodni dan muškaraca slavi se 19. studenog. Utemeljen 1999. godine na Trinidadu i Tobagu, ovaj je dan stekao potporu mnogih pojedinaca i skupina u Australiji, na Karibima, u Sjevernoj Americi, Aziji, Europi, Africi i Ujedinjenim narodima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene