Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izbori u HDZ-u

EKSKLUZIVNO Ovo je poruka koja je uzbunila HDZ-ovce, oglasio se i Plenković: "Druga ekipa je shvatila da gube"

SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju
SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju Galerija 1/1 >>
Uoči izbora u HDZ-u među članstvom je počela kružiti SMS poruka s uputama za koga treba glasati. Na popisu su zastupljeni članovi i Plenkovićeve, ali i Kovačeve ekipe.

Među članovima HDZ-a cirkulira SMS poruka kojom se pozivaju kako da glasaju na unutarstranačkim izborima. Na tom popisu pomiješani su kandidati iz grupacije Andreja Plenkovića i one koju predvodi Miro Kovač.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

U poruci se tako poziva članove da na izborima glasaju za Andreja Plenkovića, Ivana Penavu, Davora Butkovića, Milijana Brkića, Branka Bačića i TomislavaTolušića.

SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju SMS poruka kojom se HDZ-ovci pozivaju za koga da glasaju Foto: DNEVNIK.hr

Poruku je komentirao i sam Plenković danas nakon sastanka s predstavnicima Sabora.

"Javljaju se danas članovi da su počeli cirkulirati SMS poruke gdje se miješaju kandidati naših i oponenata. Druga ekipa je shvatila da gube pa nastoje zbuniti dio birača HDZ-a pa miješaju kandidate s onima koji pobjeđuju. To neće proći", rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara, dodajući da je to "operacija fake newsa koji imamo i s koronavirusom".

Gordan Jandroković također tvrdi da ih zovu članovi s terena jer misle da je riječ o službenoj poruci.

"Nema nikakve službene poruke, ovo je došlo i s anonimnog broja. Ovo je fake news, pozivam članove da glasaju po savjesti", rekao je Jandroković. 

Na poruku je reagiralo i HDZ-ovo Središnje izborno povjerenstvo, koje kaže da se radi o "manipulaciji kojoj je cilj prevariti naše članstvo". 

"Pozivamo članove HDZ-a da ne nasjedaju na ovakve i slične anonimne poruke u kojima se lažno poziva na zajedništvo u podršci određenim kandidatima implicirajući da poruka predstavlja službeni stav stranke ili nekog stranačkog tijela"; kaže se u priopćenju HDZ-ovog SIP-a. 

Izbori u HDZ-u održat će se u nedjelju, 15. ožujka, a bira se predsjednik, zamjenik predsjednika i četiri potpredsjednika stranke. 

U kojem će smjeru ići HDZ? Kovač i Plenković više ne biraju riječi I Ispod radara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene