Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisu oni otkrili toplu vodu'

Matić: Registar branitelja bit će objavljen nakon promjene zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar branitelja Predrag Fred Matić izjavio je danas kako će registar branitelja biti objavljen nakon što bude pripremljen odgovarajući zakonodavni okvir.

Komentirajući nakon današnje sjednice Vlade kritike da bi se najavljenim objavljivanjem registra branitelja prekršilo zakon i Ustav, Matić je pred Banskim dvorima rekao kako zna da objavljivanje registra, prema važećim zakonskim odredbama, nije moguće.

Pročitajte i ovo Registar branitelja više nije dostupan javnosti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Je li ispunio svrhu? "Najčasniji popis" odlazi u povijest: Registar branitelja više nije javno dostupan Slika nije dostupna Nove beneficije Evo koja to prava branitelji i njihove obitelji mogu ostvariti prema novom Zakonu

>> Bivši ministar branitelja: Tužit ću RH ako se objavi Registar!

'Nisu oni otkrili toplu vodu, pa i mi znamo da po sadašnjoj zakonskoj regulativi to nije moguće napraviti. Zato i nismo rekli da ćemo to napraviti sutra ujutro, nego ćemo napraviti prave, temeljite pripreme, a kad napravimo pripreme onda ćemo to i provesti. Dakle, za ovog četverogodišnjeg mandata Kukuriku koalicije registar branitelja će biti objavljen', rekao je Matić.

Upitan o kakvim je pripremama riječ, ministar branitelja odgovorio je da se radi o pripremama zakona. 'Nitko neće kršiti zakon, nitko neće prekršiti Ustav. Kad se pripremi adekvatan zakonski okvir tada ćemo pristupiti objavi registra u onom obliku koji će biti potpuno bezbolan za sve branitelje', naglasio je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene