Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Jasno tko je krvnik, a tko žrtva'

Matić: Nadam se stvarnoj, a ne simboličnoj kazni Hadžiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući početak suđenja Goranu Hadžiću, ministar branitelja Predrag Fred Matić izrazio je nadu da, ako mu se dokaže krivnja, kazna 'neće biti simbolična, nego stvarna'.

Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić izjavio je danas u Vukovaru, komentirajući početak haškog suđenja bivšem vođi pobunjenih Srba Goranu Hadžiću, kako se nada da kazna, ukoliko se Hadžiću dokaže krivnja, "neće biti simbolična, nego stvarna".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje u Haagu Hadžić se osmjehivao tijekom izlaganja uvodne riječi tužiteljstva Slika nije dostupna Ročište u Haagu Karadžić: Trebao bih biti nagrađen za svoja djela!

>> Hadžić se osmjehivao tijekom izlaganja uvodne riječi tužiteljstva

Iako je do sada bilo tek nekoliko suđenja za zločine počinjene u Vukovaru, jasno se i iz njih može vidjeti tko je u Domovinskom ratu bio krvnik, a tko žrtva, rekao je ministar.

Prema riječima posljednjeg zapovjednika obrane Vukovara 1991. godine Branka Borkovića, hrvatski branitelji ne mogu biti zadovoljni suđenjima za ratne zločine jer, kako je pojasnio, "domaći sudovi nisu odradili posao koji su trebali, a haški završava svoj mandat".

"Problem je i to što su više suđeni Srbi iz Hrvatske nego Srbi iz Srbije pa proizlazi kako se u Hrvatskoj vodio građanski rat, a ne da je izvršena agresija", ocijenio je Borković rekavši kako je nedopustivo bilo da se za zločin na Ovčari sudilo u Beogradu.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) Danijel Rehak također je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim suđenjima za ratne zločine rekavši kako su brojni zločinci još uvijek na slobodi.

Izrazio je i nezadovoljstvo radom domaćih sudova i odvjetništava rekavši kako su brojne stradalničke i braniteljske udruge prikupile znatan materijal o ratnim događanjima i svjedočenja mnogih žrtava, ali kako to, čini mu se, u hrvatskom sudstvu i odvjetništvima nikoga ne zanima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene