Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iživljavanje na životinjama

Masakr nad životinjama: Pronašli mačke nabijene na kolac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dubrovačkom području Babin Kuk jutros je pronađeno više mačaka ubijenih na stravičan način. Najbrutalnija ubojstva su ona tijekom kojih su mačići nabijeni na drveni kolac.

'Naša djelatnica koja na tom području hrani mačke i vodi ih na sterilizaciju, jutros je pronašla više ubijenih mačaka na Babinom Kuku. Tri mala mačića probodena su kolcem, do njih smo našli još nekoliko njih sa slomljenim vratovima, a malo dalje bilo je još nekoliko mrtvih mačaka koje nemaju vidljive ozljede niti su otrovane. Sve u svemu, dogodio se pravi masakr, a stvar je tim gora što je jasno kako je ovo napravljeno promišljeno. Naime, pored kolca su ostali tragovi njegovog oštrenja', objasnila nam je cijelu situaciju Anica Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Na mjesto događaja izašli su i djelatnici PU Dubrovačko-neretvanske te Veterinarske službe Dubrovnik. Glasnogovornica policije Marija Gjenero potvrdila je cijeli slučaj, ali i rekla kako nema nikakvih dodatnih informacija.

Inače, ubijanje i trovanje životinja u Dubrovniku je, čini se, postalo uobičajeno. Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik u posljednjih je šest mjeseci zabilježilo 48 takvih slučajeva.

'Ne znam više što da radimo. Cijelo vrijeme izlazimo na teren i steriliziramo mačke, a upravo su ove prije desetak dana primile svoje prvo cjepivo. Ljudi nemaju nikakve svjesti o zaštiti životinja, a mi smo nemoćni. Jedino što možemo apelirati na gradonačelnika Andra Vlahušića da što prije izgradi azil za zaštitu životinja kojeg dugo obećava', kaže Sambrailo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene