Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivani potez

Martina Dalić napušta stranku: HDZ nije spreman za dolazak na vlast!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odlazak Martine Dalić iz stranke sigurno će biti težak udarac za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, obzirom da je ona bila najbolji HDZ-ov financijski stručnjak.

Saborska zastupnica HDZ-a i bivša ministrica financija Martina Dalić istupila je iz HDZ-a, a kako je objasnila, napušta HDZ jer stranka nema gospodarski program i nespremna želi doći na vlast.

Pročitajte i ovo Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva"

Odlazak Martine Dalić iz stranke sigurno će biti težak udarac za predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, obzirom da je ona bila najbolji HDZ-ov financijski stručnjak.

Dalić o proračunskom deficitu: 'Kome su dani ti novci, gdje su ti novci, što to znači?'

Odluku je vagala dosta dugo, ali u proteklom se razdoblju više puta uvjerila da se vodstvo HDZ-a nije spremno jasno odrediti prema svojoj ekonomskoj platformi i odlučno graditi ekonomska rješenja kakva zahtijeva dubina i duljina krize.

Razočarana Dalić stranci zamjera i što umjesto rješenja nudi puno retorike i ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na ponavljanje o nesposobnosti Vlade i bavljenjem prošlošću. 'Ono nema snage ni odlučnosti iskoračiti izvan ustaljenih političkih obrazaca koji se svode na puko ponavljanje da je Vlada nesposobna, dnevno političko kritizerstvo i bavljenje prošlošću', navodi Dalić u pismu.

Pokušala je, kaže, svojim radom pronaći način za usklađivanje posebnosti političkog djelovanja i obraćanja s grubim zahtjevima hrvatske ekonomske stvarnosti "kako bi HDZ pripremio sebe, a i narod, na provođenje reformi i drugih ekonomskih mjera koje su nužan preduvjet ekonomskog oporavka". No, unatoč retorici, nema stvarne spremnosti za pripremanje reformi, njihovog javnog tumačenja i provođenja. (Hina/D.B.)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene