Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Markačeva obrana povukla žalbu na vraćanje u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana generala Mladena Markača pred Haškim sudom povukla je žalbu na prvostupanjsku odluku o ukidanju boravka na slobodi generala Markača na njegov zahtjev, kazao je novinarima danas u Haagu njegov branitelj Goran Mikuličić.

"To smo učinili na zahtjev našeg klijenta", kazao je Mikuličić ne želeći dalje objašnjavati razloge tog koraka. On je dodao kako je Markač svjestan da je pogriješio.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Ilustracija silovao i suprugu Godinama silovao vlastitu kćer, napravio joj i dijete: Žalio se na strogu presudu, sud donio odluku

Obavijest o povlačenju predana je u petak. Isti dan održana je na Haškom sudu statusna konferencija na kojoj je objavljeno da je početak suđenja u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač" planiran za tjedan od 10. ožujka.

General Markač 30. prosinca prebačen je u Haag zbog kršenja uvjeta boravka na privremenoj slobodi. On je sudjelovao 22. prosinca prošle godine u lovu na Bilogori premda nije smio napuštati kućni pritvor.

Dežurni haški sudac Frederik Harhoff 28. prosinca ukinuo je Markačev boravak na slobodi do početka suđenja i izdao nalog za njegovo uhićenje i prebacivanje u Haag nakon što je utvrdio da je hrvatski general napustio kućni pritvor, a hrvatske vlasti nisu same poduzele mjere koje su bile obvezne provesti u takvom slučaju.

Obrana generala Markača nakon toga Žalbenom je vijeću podnijela žalbu na tu odluku Harhoffa ocijenivši da je bila nesrazmjerna pogrešci generala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene