Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred specijalcima u Splitu

VIDEO Markač neizravno o srpskoj tužbi za genocid: I sad se mi sramimo reći tko je agresor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Mladen Markač prvi je put u Splitu nakon oslobađajuće presude i izlaska iz haškog zatvora. Evo njegove poruke...

Specijalna jedinica policije BATT iz Splita obilježila je 23. godišnjicu osnutka. Svečanosti je nazočio i ratni zapovjednik Specijalne policije general Mladen Markač koji je prvi put u Splitu nakon oslobađajuće presude i izlaska iz haškog zatvora. U svom govoru neizravno je komentirao i međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

'Akciju Oluja isplanirali su zločinci koje Hrvatska slavi kao heroje'

'Oprostiti možemo onome tko je priznao da je nešto učinio nama loše pa ćemo onda kao kršćani lijepo reći mi ti opraštamo, ali nećemo zaboraviti jer na to nemamo pravo. Naša djeca moraju znati povijest Domovinskog rata. I sad se mi sramimo reći tko je agresor. Nema izjednačavanja krivnje jer mi smo se borili na svom tlu za svoju domovinu, nismo išli kod drugoga da se borimo i osvajamo teritorij. Branili smo svoje i to prvenstveno domoljubljem. I zato oprostit će svaki od vas osobno onoliko koliko tko može, a kad se steknu uvjeti, kada onaj netko drugi prizna krivnju i oslobodi se aveti prošlosti - tad ćemo kolektivno možda moći oprostiti', poručio je s pozornice Markač i dodao da iz svog iskustav zna da nije dovra mrziti i težiti za osvetom jer nas to 'priječi da ostvarimo bolji život i da oslobodimo svoju dušu i svoje srce'.

Svjedok general Markač: 'Bilo me strah da predsjednik Tuđman iz vlaka ne vidi dim'

Naglasio je da smo prije dvije godine dobili portvrdu u Haagu da smo imali obrambeni, oslobodilački i pravedan rat. Posjetio je da su hrvatski branitelji stvorili hrvatsku, kao i da treba biti uz obitelji poginulih i olaškati im tugu i bol.

'Ne možemo zaboravit Domovinski rat jer ćemo zaboraviti povijest u kojoj je stvorena slobodna Republika Hrvatska', poručio je Makrač i pozvao branitelje da rade na građenju bolje budućnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene