Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na primanju kod Ostojića

Markač najavio pisanje knjige o ulozi policije u Domovinskom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Mladen Markač najavio je da će se posvetiti pisanju o ulozi specijalne policije i policije u Domovinskom ratu. Danas ga je primio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Upravo oslobođenog hrvatskog generala Mladena Markača, koji je tijekom rata zapovijedao specijalnom policijom MUP-a, danas je u svom kabinetu primio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovo je Istekao rok: Tužitelji nisu podnijeli zahtjev za revizijom presude generalima Slika nije dostupna Autorica Ivana Petrović Ovdje pogledajte specijal 'Godina slobode' o danu koji je ujedinio Hrvatsku

>> Ratni general Armije BiH: Gotovina i Markač ne mogu biti krivi za bijeg Srba

Markač je u Ostojićev kabinet došao u pratnji glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića. Ministar mu je predao monografiju 'Hrvatska policija u Domovinskom ratu' u kojoj je napisao posvetu sljedećeg sadržaja: 'Poštovanom generalu Mladenu Markaču s radošću, u trenucima slobode i nove hrvatske pobjede'. Uz monografiju, Ostojić je Markaču uručio i prigodne osobne poklone.

'Cijelo vrijeme vjerovao sam da nisam počinio ono za što me se tereti', kazao je među ostalim Markač napomenuvši kako je specijalna policija, ali i policija dala velik doprinos u stvaranju hrvatske države, kako su policijske snage bile i okosnica iz kojih je stvorena Hrvatska vojska.

Ratni zapovjednik specijalne policije kazao je kako se sada, kada je dobio i pravnu bitku na Haškom sudu, želi posvetiti i pisanju o ulozi specijalne policije i policije u Domovinskom ratu, a ministar Ostojić mu je u tome pružio podršku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene