Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Župan Anušić za Dnevniik Nove TV

Jesu li projekti u Slavoniju zakasnili?: "Nije prekasno! Prekasno bi bilo kada bi digli ruke od svega. Slavonija ide nabolje"

Marina Bešić Đukarić i Ivan Anušić (Foto: Dnevnik.hr)
Marina Bešić Đukarić i Ivan Anušić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marina Bešić Đukarić i Ivan Anušić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Slavonci godinama slušaju brojna obećanja, no problemi su još uvijek tu. Reporterka Dnevnika Nove TV, Marina Bešić Đukarić razgovarala je s Osječko-baranjskim županom, Ivanom Anušićem o projektima koji bi trebali pokrenuti poljoprivredu i gospodarstvo.

Osječko-baranjski župan, Ivan Anušić, govori da je situacija loša jer se desetljećima nije radilo sustavno, strateški i planski. "Radilo se od situacije do situacije i zato smo tu gdje jesmo", govori Anušić.

Pročitajte i ovo Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić Ivan Anušić HDZ-ov rekorder Dobio više glasova i od Plenkovića: Popularni HDZ-ovac oglasio se na društvenim mrežama

Napominje i kako su u zadnjih godinu dana pokrenuti ključni i kapitalni projekti, poput sustava navodnjavanja. Spomenuti projekt nije dovršen, kao ni pitanje cijene vode. Anušić smatra kako taj problem nije na razini županije nego ministarstva, te apelira na što skorije rješavanje problema.

Na pitanje reporterke Nove TV Marine Bešić Đukarić zašto ne traže pomoć od premijera, župan odgovara kako su im premijer, ali i ministri puno pomogli i uvijek na raspolaganju.

"Premijer je donio ukupno dvije milijarde kuna investicija našoj županiji. Sve investicije koje radimo, radimo kroz projekt - Slavonija, Baranja, Srijem. Sam premijer kao i ministri u Vladi, uvijek su nam na raspolaganju".

Mnogima se čini da su projekti dobri, ali jednostavno došli prekasno. Župan takve tvrdnje opovrgava i govori: "Nije prekasno, prekasno bi bilo kada bi digli ruke od svega. Moramo početi raditi. Stvari su se počele pomicati, ključno je pričekati vrijeme".

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene