Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Nekoliko je scenarija kako su stotine kilograma marihuane dospjele u Jadran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranom pluta više stotina kilograma marihuane. Nakon pronalaska paketa u dubrovačkom akvatoriju, tijekom posljednja dva dana marihuana je pronađena i kod Kornata.

Čini se kako je droga krenula iz Albanije na hrvatsko tržište, no krijumčarima se plan izjalovio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

267 kilograma marihuane plutalo je u dubrovačkom akvatoriju. Paketi su bili umotani u PVC foliju i oblijepljeni selotejp trakom.

"Moji frendovi su već rekli da će nabaviti ronilačka odjela i kajake i da idu u inspekciju", našalio se jedan od Dubrovčana.

Pomorska policija pakete s marihuanom pronašla je u 11 navrata i to uz obalu otoka Lastova, Mljeta, Korčule i Lokruma. Nakon prvog pronalaska pomorska policija je obišla cijeli akvatorij kako bi prnašla sumnjive pakete i spriječila moguću zloporabu.

Dio marihuane u moru pronašli su građani koji su to prijavili. Policija poziva sve, uoče li opet sumnjive pakete, da ih obavijeste.

Pronađena i kod Šibenika

Nakon Dubrovnika, 100 kilograma marihuane pronađeno je i u šibenskom akvatoriju. "Obzirom da je takva droga pronađena i na podučju PU Dubrovačke mi ćemo kriminalističko istraživanje s tom policijskom upravom", kaže Marija Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Kriminalist i stručnjak za droge Dubravko Klarić prepostavlja kako se radi o istoj robi, koja je išla u više pošiljki. Više je scenarija zašto je marihuana mogla završiti u moru.

"Pretpostavljam da to nije bačeno u more da bi se kasnije pokupilo, nego da se krijumčarima ipak dogodila nekakva nezgoda i da je to završilo u moru, mimo njihove volje", kaže Klarić.

Droga je bila namijenjena europskom tržištu, a potječe najvjerojatnije iz Albanije.

"Scenarij da su to bacili u more kad su vidjeli policiju isto je moguć, jer jedan od modela je krijumčarenje ispod kobilice broda pričvrstiti i onda naknadno kada se dođe na odredište vaditi ili vući mreže, pa otkvačiti mrežu kad dođe policija da ih ne dovede u vezu, to se može nagađati. Sumnjam da će se utvrditi početak i kraj cijele priče", kaže Klarić.

Marihuana koja se namočila u moru izgubila je svoja svojstva i nije upotrebljiva. Pronađenih 360 kilograma na tržištu bi dosegnulo vrijednost od gotovo 5 i pol milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene