Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maratonsko ispitivanje Barišića

Sanader nije zabrinut i nije angažirao odvjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Barišić cijeli dan u USKOK-u iznosi svoju obranu. Maratonsko ispitivanje oko izvlačenja milijuna iz državnih tvrtki te o računima na kojima su oni završavali trajalo je od jutra.

Iako se pretpostavljalo da bi danas mogao završiti davanje iskaza, ispitivanje bi se trebalo nastaviti i sutra. Barišić, neslužbeno, tereti i bivšeg premijera, no Ivo Sanader poručuje da nije zabrinut i da neće još angažirati odvjetnika.

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Mladen Barišić doveden je u USKOK u 9 sati ujutro i nakon slobodnog vikenda već četvrti dan svjedoči kako je novac izvučen iz državnih tvrtki preko Fimi medije i dalje prebacivan na privatne račune, ali i crne stranačke račune.

>> Mladen Barišić u USKOK-u iznosio obranu

Zbog onoga što Barišić govori odvjetnici će uskoro trebati i Ivi Sanaderu. No, iz krugova bliskih bivšem premijeru kratka poruka da odvjetnika još nije angažirao jer za to nema potrebe. Uz potrebe da se rasčisti korupcija sindikalisti poručuju potrebno je preispitati uloge i ostalih Barišićevih ljudi u Carini. 'Kadrove koje je posložio Mladen Barišić sad su visoki funkcioneri u carinskoj upravi. S takvim ljudima zaista bi mi bili blesavi kad bi pregovarali. To su djeca Mladena Barišića', poručio je Željko Popović iz Nezavisnih sindikata Hrvatske.

Nakon barišića i Jurak u USKOK

Barišić ima i blisku prijateljicu Nevenku Jurak. Odmah nakon njega i ona će u USKOK. Na upit ima li kakvih informacija da bi i  mogala završiti na USKOK-u, Ivica Farčić, odvjetnik Nevenke Jurak, rekao je da nema informacija. Gotovo je zato s Ustavnom tužbom koju je vlasnica Fimi medije podnijela jer smatra da su joj pritvaranjem povrijeđena temeljna ljudska prava.

'Sud je od naših navoda prihvatio i donio odluku kako ne postoje elementi ponavljanja djela', rekao je Farčić. Ustavni sud zato smatra da i dalje postoji opasnost od utjecaja na svjedoke. O tome će odlučivati već sutra redovni sud jer Nevenki Jurak istiće pritvor. Teško da će na slobodu prije nego i sama posjeti USKOK-ove prostorije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene