Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi šutjeti?

Mladen Barišić u USKOK-u iznosio obranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Barišić u USKOK-u je, kako neslužbeno doznajemo, iznosio tijekom poslijepodneva svoju obranu.

Bivši šef Carinske uprave i rizničar HDZ-a oko 14 sati je stigao u USKOK. Ispitivanje je završilo nešto iza 19 sati. Odvjetnici Rajko Mlinarić i Ante Madunić pri izlasku iz USKOK-a nisu htjeli davati nikakve izjave, poručivši samo da obrana ide prema planu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Mlinarić je dodao da će Barišić svoj iskaz nastaviti i sutra, kada će iz zatvora u Remetincu ponovno biti doveden pred USKOK-ove istražitelje. Barišić je u zatvoru u Remetincu od 30. rujna. Kao i krajem rujna Barišić je u Remetincu zadržan zbog opasnosti od mogućeg utjecaja na svjedoke kojih u ovom slučaju ima 50-ak.

Istražujući aferu 'Fimi media' USKOK je do sada ispitao mnoge svjedoke, među kojima i bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka te člana uprave Hrvatskih šuma Darka Beuka, koji se najprije branio šutnjom, a potom odlučio surađivati s istražiteljima.

'Neće više šutjeti'

Protiv Barišića je, podsjetimo, USKOK nedavno po treći put proširio istragu, i to zbog sumnjive antikorupcijske kampanje iz koje je, sumnja se, izvučeno milijun i 700 tisuća kuna, a provodila se upravo u Carinskoj upravi. Sud mu odredio nova 2 mjeseca istražnog zatvora., a obrana nekadašnjeg HDZ-ovog rizničara najavila je da će tražiti blaže mjere. 'Zakon o kaznenom postupku poznaje istražni zatvor u domu, u vlastitom domu', rekao je tada Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića.

>> Barišić traži nagodbu i spreman je prokazati Sanadera?

U obzir, kaže, nije uzeto ni to da Barišić više ne želi šutjeti. 'Sve što zna o ovim optužbenim tvrdnjama on je u aktivnoj obrani spreman iznijeti pred zamjenicima ravnatelja USKOK-a', dodao je Mlinarić. A oni nikako da mu daju termin kako bi Barišić rasvijetlio veze između javnih tvrtki i Fimi medije.'Barišićeva obrana se ne tiče vrha HDZ-a s obzirom da se ni optužba tako ne definira', odgovorio je Mlinarić na pitanje da li vrh HDZ-a treba strahovati od Barišićeve obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene