Obavijesti Video Pretražite Navigacija
petero uhićenih

Malverzacije teške milijardu kuna: U tijeku je posljednji pretres, očekuje se odluka o istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni direktor trgovine prirodnog plina u Ini Damir Škugor danas bi trebao biti ispitan u Uskoku nakon čega će tužiteljstvo objaviti hoće li za njega i četvero uhićenih zbog malverzacija u trgovini plinom zatražiti istražni zatvor o čemu će odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

U akciji koju su u subotnjim jutarnjim satima pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja uz Damira Škugora su se našli predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Sve osim Damira Škugora već su ispitali Uskokovi istražitelji, a kod njega jučer nisu obavljene sve pretrage pa su nastavljene u nedjelju. Nakon što i njega ispitaju u sjedištu Uskoka tužitelji će objaviti što točno stavljaju na teret osumnjičenima, a očekuje se da će tražiti i određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

Od petero uhićenih zbog sumnje u pranje novca i zlouporabe u trgovini prirodnim plinom blokirano je oko 800 milijuna kuna, a šteta koju su pritom počinili navodno se procjenjuje i na više od toga, doznaje se u subotu iz izvora bliskih istrazi.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić Domagoj Mikić doznaje detalje Mega afera trese Inu - kompanija oštećena za šokantan iznos: "Ovo bi mogla biti rekordna zapljena novca u povijesti Hrvatske"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna enormna šteta za inu VELIKA FOTOGALERIJA Pad moćnih direktora: Pretresali im stanove, odvodili u lisicama. Pogledajte kako je izgledala velika akcija USKOK-a

Osumnjičeni su, navodno, iskoristili stalni rast cijena plina na svjetskom tržištu. Tvrtka OMS Upravljanje navodno je kupovala plin po netržišno niskoj cijeni od Ine preko tvrtke Plinara istočne Slavonije, a onda ga u inozemstvu prodavala po višestruko većoj cijeni.

Zarađeni novac navodno su trošili na nekretnine, a najveći dio novca, kako se doznaje, završio je na računu oca Damira Škugora koji kao umirovljenik živi u Šibeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene