Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALA ŠKOLA PROGNOZE

Novo izvješće o globalnoj klimi: Nitko nije pošteđen katastrofa povezanih s vremenom i klimom

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić istaknuo je da novo izvješće pokazuje kako nitko nije pošteđen katastrofa koje su povezane s vremenom i klimom.

Nedavno Izvješće o stanju globalne klime Svjetske meteorološke organizacije pokazuje da katastrofe povezane s vremenom i klimom sve više potkopavaju socioekonomski razvoj i ugrožavaju sigurnost hrane i vode, kao i zdravlje ljudi, istaknuo je u Maloj školi prognoze meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Pročitajte i ovo Ivona Obrić iz Ceha frizera, kozmetičara i pedikera UO Rijeka INSPEKTORAT U AKCIJI Građani bijesni zbog zaokruživanja, obrtnica objašnjava: "Cijene smo prilagodili da nema previše kovanica, to bi nam radilo problem zbog bankomata"

Pročitajte i ovo Martin Evačić, predsjednik HUP Udruge trgovine DUGOROČNO NEIZDRŽIVO Predsjednik Udruge trgovine pri HUP-u: "Nismo dizali marže, to je lako provjerljivo. Podržavamo dolazak Državnog inspektorata - neka se vidi tko je lovio u mutnom"

U tome nitko nije pošteđen. Tako se u dijelovima jugozapadnog Pacifika temperatura površine i unutrašnjosti oceana povećala više od tri puta u odnosu na globalni prosjek. To stvara velike štete vitalnim ekosustavima, a porast razine mora predstavlja egzistencijalnu prijetnju mnogim otočnim zemljama u kojima se većina velikih gradova nalazi upravo u obalnim zonama, dodao je Čačić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene