Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građevinske posebnosti

Makarska: Električni stup im prolazi kroz kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika kuća u mjestu Podaca nedaleko Makarske, u kojoj se ljeti iznajmljuju i apartmani, ne bi se puno razlikovala od ostalih da kroz nju ne prolazi - električni stup.

'Toga ima samo u Hrvatskoj! Turisti plaćaju ljetovanje u desetak apartmana, a kroz sobe i kuhinju prolazi kabel - rekao je susjed za 24sata. koji je pojasnio da su vlasnici bračni par iz Mostara koji zimu provodi ondje, a ljeto upravo u ovoj kući.

Pročitajte i ovo Makarska; ilustracija - 1 KONTROLA GRADSKE UPRAVE USKOK provjerava sporne projekte u Makarskoj, oglasio se HDZ: "Mi si ne uzimamo za pravo određivati tko treba biti uhapšen" Makarska; ilustracija - 4 Velike razlike Po razvijenosti prestigli veliki grad, no nisu svi zadovoljni: "Ubila me ova betonizacija"

Susjedi vjeruju da kuća nema građevinsku dozvolu, a u Ministarstvu graditeljstva su rekli da ovaj slučaj nitko nije prijavio, a da dozvole izdaje ured u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ondje su pak rekli da odgovor ima građevinska inspekcija koja nije u njihovoj nadležnosti'. Rekao je to pročelnik Upravno odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije Mario Radevenjić. A Građevinska inspekcija pak vraća lopticu na nadležno ministarstvo. I tako u krug.

>> Prijeti im urušavanje kuće: Kod susjeda kopali kanalizaciju pa im popucali temelji

Kako je kuća uopće mogla dobiti struju u HEP-u nisu željeli komentirati već su samo naveli da je struju dobila od službenika koji izdaju elektroenergetsku suglasnost, no oni u HEP-u više ne rade, pišu 24sata.

Vlasnici su navodno podnijeli zahtjev za legalizaciju, a nadležne službe tek trebaju izaći na teren utvrditi pravo stanje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene