Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad ju je tužio

Samohrana majka s djetetom provalila u gradski stan: Sud je stao u njihovu obranu

Stan, ilustracija
Stan, ilustracija Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Sud ne spori da je majka protupravno uselila u stan i tamo živi, no nakon njezina iskaza odbio je tužbu grada Zagreba.

Jedna samohrana majka provalila je u stan u vlasništvu grada Zagreba, promijenila bravu i sad tamo živi s petogodišnjim djetetom. Grad je podigao tužbu protiv žene te tražio povrat nekretnine uz naknadu parničnih troškova. Međutim, Općinski sud u Novom Zagrebu odbio je tužbu.

Sud ne spori da je majka protupravno uselila u stan i tamo živi, no nakon što je u iskazu navela da nema gdje živjeti, da se zaposlila i uredno plaća režije te ima još dvoje djece u dječjem domu koja bi trebala doći živjeti s njom, sud je to prihvatio, piše Danica.

Pročitajte i ovo Screenshot s Kia-Hrvatska Auto zvan čežnja Tisuće Hrvata nasjele na novu prevaru, nevjerojatno u što su povjerovali: "Učini to sada i sretno!"

Navela je i kako je uredila stan nakon što se u njega uselila.

"Kada se uzme u obzir da se radi o samohranoj majci, zaključak je suda da ona spada svakako u socijalnu kategoriju građana koja pokušava promijeniti tu situaciju zaposlenjem. S druge strane, ovdje se radi o jedinici lokalne i područne samouprave koja ne dokazuje nužnost iseljenja tuženice u smislu ekonomske nužnosti (prodaja stana ili davanje u najam po tržišnim uvjetima). Zato u ovom postupku sud daje prednost pravu na dom majke u odnosu na pravo vlasništva Grada Zagreba", ističe se u presudi.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Grad Zagreb može žaliti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene