Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bolnica fran mihaljević

Majka došla posjetiti bebe u bolnicu i ostala šokirana: "Guza i intimni dijelovi izgledaju kao žive rane!"

Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2
Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Facebook/M.K.
Aktualno Galerija Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 2 Foto: Facebook/M.K. Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 3 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 3 Foto: Facebook/M.K. Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 1 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 1 Foto: Facebook/M.K. Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 4 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 4 Foto: Facebook/M.K. +0 Bebe u bolnici (Foto: Facebook/M.K.) - 6 Galerija 1/5 >>
Mama blizanaca starih pet mjeseci koji su na liječenju u bolnici Fran Mihaljević A.T. ostala je šokirana kad je vidjela u kakvoj su stanju bebe koje se tamo liječe tjedan dana.

Majka A.T. (podaci poznati redakciji) posjetila je svoje petomjesečne blizance smještene u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zbog gripe i Rota virusa, a ostala je šokirana onim što je vidjela. 

Pročitajte i ovo Dijete - 1 poražavajuća statistika Svaki treći osnovnoškolac u Hrvatskoj je debeo: Sanja Musić Milanović otkrila koje trikove je koristila sa svojom djecom Ilustracija Puštaju ih da umru Misteriozno raste broj umrlih beba u Africi, rađaju se u teškom stanju: "Nikada nisam vidjela ovakvo što..."

Jedna je beba bila vezana za krevet, robica im je bila mokra i zaflekana, a najviše ju je šokirala kad je otkrila snažno crvenilo na stražnjici i intimnim dijelovima bebica.

Kad je vidjela kako izgleda koža beba, požalila se dežurnoj liječnici.

"Rekla mi je da ne mogu oni svakih pet minuta presvlačiti moje dijete. Dijete je zanemareno. Došla sam posjetiti djecu, vidjela sam da je dječak vezan. Dvadesetak minuta sam se bavila drugim djetetom, a vezana beba je cijelo to vrijeme preda mnom bila mokra do leđa. Potražila sam sestru, našla sam je na drugom odjelu kako pije kavu. Rekla mi je da ne može ona svakih pet minuta presvlačiti dijete", kazala nam je majka.

Njen slučaj od jutra se dijeli društvenim mrežama, a u objavi su uznemirujuće fotografije beba na kojima se vidi i jako crvenilo na stražnjici. "Njihova guza i svi intimni dijelovi izgledaju kao žive rane! U stvari to i jesu žive rane! Možete zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Majka blizanaca kaže da u bolnici imaju izgovor za sve. "Kažu da su mali, da su nedonoščad, da je njihova guza osjetljiva... Odnijela sam tri kreme za kožu, ni jedne više nema. Da su im mazali kremice, ne bi došlo do ovoga što je sada. Njihove guze nisu mogle biti crvene od dvije stolice. Odnijela sam i pakiranje od 80 pelena prije dva dana. Sada je u paketu dvadesetak pelena. Ne znam gdje su pelene završile", dodala je majka petomjesečnih blizanaca. Osim blizanaca, ona je majka djevojčice koja ima epilepsiju i zahtijeva posebnu skrb.

Bebe stare pet mjeseci vezane su za krevetiće zbog infuzije. Rođene su prerano, napominje majka, s manje od jednog kilograma težine i tek sada su teške koliko budu druge, na vrijeme rođene bebe.

Zatražili smo objašnjenje i u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", no tajnica nas nije htjela spojiti s ravnateljicom. Iz Klinike smo dobili pisani odgovor u kojem stoji kako je klinički status djece u skladu s prirodom i tijekom bolesti.

Iz Ministarstva zdravstva doznajemo da je zatraženo očitovanje Klinike na koju je upućena izvanredna inspekcija.

"Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, izvješćujemo kako je Ministarstvo zdravstva odmah po saznanju za ovaj slučaj uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike. Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena", priopćeno je iz ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene