Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritični Mađari

Mađarska proširila 'krizno stanje' na granicu s Hrvatskom - 'Što Hrvatska radi?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska je proširila krizno stanje na svoj teritorij koji graniči s Hrvatskom od okruga na svojoj granici sa Srbijom zbog vala migranata i izbjeglica, rekao je u četvrtak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

"Što Hrvatska radi? Umjesto da osigura odgovarajuću skrb za imigrante i registrira ih ona ih šalje prema Mađarskoj i Sloveniji", rekao je Szijjarto, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto među državama Mađari: 'Milanovićeve izjave posljedica su njegove zabrinutosti ishodom izbora' Slika nije dostupna Ante Kotromanović U Opatovac i dalje pristižu izbjeglice u velikom broju

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u četvrtak da se migranti neće zadržavati u Hrvatskoj te da će se sigurno upućivati prema Mađarskoj i Sloveniji, zemljama u Schengenskoj zoni.

Mađarsko ministarstvo je pozvalo hrvatskog veleposlanika u Mađarskoj kako bi prigovorilo tom slanju migranata prema Mađarskoj, rekao je Szijjarto, dodajući kako je Hrvatska sada dokazala da nije spremna pridružiti se Schengenskoj zoni slobodnog kretanja za najmanje još nekoliko godina.

KAOS U BELOM MANASTIRU Stigao vlak s izbjeglicama, u 23 sata zasjeda Krizni stožer

Szijjarto je dodao da je Hrvatski sustav skrbi za migrante doživio slom za jedan dan.

U Hrvatsku je do sada stiglo preko 9000 migranata, a hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je već nakon jedan i pol dan najavio mogućnost zatvaranja granice ukoliko se nastavi tako snažan priljev.

Policija je u Mađarskoj rekla da je privela oko 200 migranata nakon što su prešli u južni dio zemlje iz Hrvatske na kojem nema ograde koju Budimpešta namjerava graditi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene