Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se konačna odluka

Mađarska ograda prema Hrvatskoj dovršena, a Orban najavio: 'Možemo zatvoriti granicu u roku sat vremena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki vladin izvor javio da je mađarska ograda prema Hrvatskoj dovršena, a konačna odluka ovisi o sastancima u Bruxellesu.

Mađarska ograda prema Hrvatskoj dovršena je i vojska i policija sposobne su zatvoriti granicu čim se takva odluka donese, objavio je visoki vladin izvor u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Slika nije dostupna uhićeni su Drama na granici: Dva muškarca u dva automobila bez zaustavljanja ušla u Mađarsku pa bježala policiji

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u Bruxellesu da će nakon summita EU-a i sastanka četiriju zemalja Višegradske skupine moći reći kada će i hoće li zatvoriti granicu prema Hrvatskoj, ističući da je to drugo najbolje rješenje, a prvo je zatvaranje grčke granice.

'Moramo čekati sastanak Višegradske skupine, moramo razgvorati u Europskom vijeću. Sutra ujutro moći ćemo nešto konačno o tome. Mi smo spremni, možemo zatvoriti granicu u roku jednog sata', izjavio je Orban po dolasku na summitu EU-a u Bruxellesu odgovorajući na pitanje novinara kada će zatvoriti granicu prema Hrvatskoj.

'Možemo zatvoriti granicu u roku sat vremena, ali to je tek drugo najbolje rješenje, najbolje bi bilo zatvaranje grčke granice i to je ono što bismo željeli postići ovo popodne', dodao je Orban.

Kroz Mađarsku je do sada prošlo više od 378.000 migranata, kazao je predstojnik ureda mađarskog premijera Janos Lazar novinarima.

Po njegovoj procjeni, do kraja godine na mađarsku bi granicu moglo stići ukupno 600 do 700 tisuća ljudi.

Szijjarto brani žicu: Mađarska ogradom ispunjava schengenska pravila

Više nema tehničkih zapreka za zatvaranje granice s Hrvatskom i mađarska odluka ovisi o sastancima u Bruxellesu i razgovorima tijekom idućih nekoliko dana, rekao je Lazar.

Mađarska je već sagradila ogradu na granici sa Srbijom unatoč međunarodnim kritikama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene