Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijepo vrijeme i za vikend

Slijedi toplotni udar: U Dubrovniku se kupaju i u 12. mjesecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je prosinac i na kontinetu su debele jakne odavno u upotrebi na jugu Hrvatske još uvijek traje sezona kupanja. Lijepo vrijeme nastavit će se i tijekom vikenda.

Ljetni prizori kupanja i sunčanja iz Dubrovnika toliko i ne čude s obzirom da ih griju ugodne temperature između 14 i 19 stupnjeva. U kontinentalnim predjelima zadržala se magla i mnogo niže temperature.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snježne radosti Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala Pogled s Medvednice na maglovito podnožje Lekcija iz meteorologije Neuobičajene razlike u temperaturi, na Sljemenu toplije nego u Zagrebu: Evo što se događa

I sutrašnje jutro u kopnenoj će Hrvatskoj biti s mrazom i, naravno, maglom. U Dalmaciji će biti pretežito vedro, a u obalnom području bura. Na sjevernom Jadranu malo naoblačenje uz slabe južne vjetrove. U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici umjereno naoblačenje, a mjestimice malo kiše, osobito potkraj dana. Puhat će slab jugozapadnjak, uz neznatno zatopljenje.

>> U Švedskoj umjesto zime proljeće!

U Dalmaciji nas očekuje sunčano, ugodno toplo, uz najvišu popodnevnu temperaturu na moru petnaestak stupnjeva. U Hvaru , Komiži i dubrovačkom primorju i viša. Najprije će puhati sjeverozapadnjak, pa slabo jugo. U većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske tijekom vikenda bit će lijepo vrijeme. Barem djelomice sunčano sa samo tragovima kišice i ugodno toplo uz jugozapadnjak. U ponedjeljak će biti oblačnije i vjetrovitije s kišom.

Na Jadranu i u krajevima uz njega sljedećih dana povremeno kiša, posebice na Kvarneru. Bit će osrednje toplo i vjetrovito, uz jugo, a u ponedjeljak i kiša i jugo će se pojačati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene