458723
458723
458723
458723
458723

Znate li tko je Louisa May Alcott kojoj je posvećen današnji Google Doodle?

  • , 29.11.2016., 10:09
  • Autor:
  • komentara

Američka spisateljica Louisa May Alcott najpoznatija je kao autorica romana ''Male žene''.

 
 
 
 
Louisa May Alcott - Google Doodle (Foto: screenshot/Google)
Louisa May Alcott - Google Doodle (Foto: screenshot/Google)

Louisa May Alcott američka je spisateljica kojoj je Google danas posvetio svoju početnu stranicu.

Rođena je na današnji dan 1832. godine, a preminula je 6. ožujka 1888. Google Doodle posvećen je 184. godišnjici njezina rođenja.

Louisa May Alcott najpoznatija je kao autorica romana ''Male žene'' koji se smatra jednim od klasika američke književnosti. Alcott je napisala i dva nastavka ovog romana - ''Mali muškarci'' i ''Dječaci gospođe Jo''.

Radnju romana ''Male žene'' Louisa May Alcott djelomično je temeljila na vlastitom djetinjstvu i odrastanju s tri sestre. Roman koji je publika vrlo dobro primila i danas se rado čita, a poslužio je i kao predložak za nekoliko igranih filmova.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se