Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vašem graadu

Ovaj gradić lovi priliku za bolji život i svoje probleme ne skriva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serijal Dnevnika Nove TV "U vašem gradu" nastavlja obilaziti gradove ususret lokalnih izbora, a na red je došao i Skradin.

Skradin je smješten 18 kilometara sjeverno od Šibenika, na desnoj obali rijeke Krke. Osvjedočili smo se iznimnim ljepotama koje taj kraj krije, ali i problemima koje ne krije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

U obližnji Nacionalni park Krka lani je ušlo više od milijun turista. Gdje su turisti, tu je i prilika za lokalno gospodarstvo. Ali, po mišljenju mnogih, nedovoljno iskorištena.

No, spoj poljoprivrede i turizma u Skradinu još nije došao na svoje. Dobro zato rade oni koji se bave nautikom. U mirnu skradinsku luku uplovljavala su svjetski poznata imena - Bill Gates, Tina Turner, Eva Longoria.

Dolazili bi ovdje zimi i veslači i kajakaši na sportske pripreme. Ali nemaju osnovne uvjete.

Rado bi se građani Skradina i lakše penjali na tvrđavu Turinu, koja je i vidikovac. No, put prema Turini je nepristupačan, što je strancima trn u oku.

Dio skradinske jezgre posljednjih je godina dobio pravi gradski izgled. No, dio ulica još nije popločan pa Skradinjani žele dodatno uređenje.

Potrebna je Skradinu i sportska dvorana. Planirani projekt je bio preskup, pa uz vanjsko igralište i školu još uvijek nije izgrađena. Srećom, škola je tu, ali ne i gradski vrtić. U Skradinu djeca mogu pohađati samo onaj privatni.

Za pravi procvat, ovaj gradić, slažu se svi, potencijala ima. Baš poput mačke koja lovi zraku sunca, i Skradin lovi svoju priliku za boljim životom.

Više o problemima Skradina pogledajte u prilogu Šime Vičevića u najnovijem nastavku serijala U vašem gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene