Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Vašem gradu

Ovo je jedan od najmlađih hrvatskih gradova, a stanovništvo je sve starije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serijal Nove TV „U vašem gradu“ s Marinom Bešić Đukarić nastavlja se u jednom od najmlađih gradova. U Vukovarsko-srijemskoj županiji, nedaleko od Vinkovaca, smjestio se Otok.

Ime je dobio tijekom velikih poplava u 15. stoljeću, kada je, poput otoka, ostao okružen vodom.  Voda ga i danas čini poznatim, no ne po dobru, nego po prekomjernoj količini arsena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Vašem gradu U "ličkom Manchesteru" nekad je bilo 4.200 zaposlenih, a danas je toliko stanovnika Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Spominje se od 15. stoljeća, a status grada dobio je 2006. Otok jedan je od najmlađih hrvatskih gradova - sa sve manje mladih.

Poticaj mladima trebala je biti srednja škola. Na inicijativu Grada, odlukom županijske skupštine, osnovana je 2007. godine, a dvije godine kasnije imenovan je i privremeni ravnatelj. No, škole nema.

Srednjoškolci putuju u Vinkovce

Srednjoškolci iz Otoka moraju putovati u Vinkovce, iako je grad još prije 10-ak godina kupio ovo zemljište.

Dok čekaju autobus, ne samo školarci nego i ostali putnici, voljeli bi imati nadstriješnicu. Za sada u Otoku postoji samo jedno natkriveno stajalište.

Osim vodovoda, problem je i odvodnja. Mnoge kuće u Komletincima još se koriste septičkim jamama, a prazne ih u seoske kanale.

Za naselja Otok i Komletinci postoji moderni pročišćivač otpadnih voda, no ne koristi se zbog nedostatne kanalizacijske mreže.

Mnogo pitanja, malo odgovora

Boljka mještanima je i izbrisani pješački prijelaz ispred osnovne škole.

Stanovnici Komletinaca tražili su i ležeće policajce u zavoju koji smatraju opasnim.

Pitanja je mnogo, ono što stanovnici žele su - odgovori i rješenja. Stanovnici su se našoj ekipi požalili i na druge probleme. Više pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene