Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U vašem gradu

U središtu najsjevernijeg hrvatskog grada nalazi se granični prijelaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rubrici "U vašem gradu" ekipa Nove TV posjetila je najsjeverniji gradu u Hrvatskoj – Mursko Središće. Grad je to koji se nalazi u blizini Čakovca u Hrvatskoj i Lendave u Republici Sloveniji, zbog čega se u središtu grada nalazi granični prijelaz sa Slovenijom, što promet ponekad čini nesnosnim.

Kamioni, gužva, pa i državna granica. Sve to nalazi se u središtu Murskog Središća. Još uvijek ne postoji obilaznica koja bi umanjila gužve, koje su pogotovo opasne kada granicu prelaze šleperi. Svijetla točka grada rijeka je Mura, uz čiju šetnicu se okupljaju svi koji posjete Mursko Središće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

A život uz rijeku ne bi mijenjala ni obitelj Medvar. Poljoprivreda i proizvodnja bučina ulja, koje je karakteristično za ovaj kraj, nešto je čemu su se davno posvetili. Iako se susreću sa svakodnevnim problemima koji su prisutni u malim sredinama, o napuštanju rodnog grada ne razmišljaju.

Kao i u svakom gradu i u gradu na Muri ima migracija. Oni koji su davno otišli iz Murskog Središća, ističu kako se povijest opet ponavlja. Sve što je najbolje, napušta zemlju.

A nekolicina mladih ostala je ovdje i ne pomišljaju o zarađivanju izvan zemlje. Tu i tamo im padne na pamet da bi otišli, no brzo ih to pusti.

"Ako želite raditi, možete naći posao zbog čega sam prilično zadovoljan. Relativno je u redu, osim što, osim ljeti, nema previše sadržaja", rekao je Dalijan Pešćić iz Murskog Središća.

Više o problemu sadržaja, migraciji mladih, i poslovnim prilikama mjesta poznatog pod nazivom "Grad rudara" možete pogledati u video prilogu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene