Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOKALNI IZBORI 2017

Puljak predstavila projekt "Split IT centar svita"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidatkinja stranke Pametno za gradonačelnicu Splita Marijana Puljak u utorak je predstavila projekt te stranke pod nazivom "Split IT centar svita" kojim se zagovara pretvaranje Splita u regionalni centar te industrije.

"Split zamišljamo kao regionalni centar modernih tehnologija i inovacija koji će obuhvatiti sveučilišni centar s jakim akademskim i postakademskim STEM (pridoslovnim, tehničkim i matematičkim) programima s velikim, srednjim i malim IT tvrtkama," istaknula je Puljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nismo napuhana sapunica" Zašto su propali pregovori Starta i Pametno: "Šokirao nas je njihov pristup, oglušili su se na naše prijedloge" Foto: Luka Stanzl/PIXSELL "Različiti pogledi" Amsterdamska koalicija raspala se zbog Uljanika: "Neprihvatljivo nam je što je Jakovčić primao novac od Končarove firme"

Po njenim riječima, stranka Pametno će razvijati infrastrukturu potrebnu za rast industrije informatičke tehnologije (IT) i startupova u Splitu kako bi se zadržali postojeći i privukli drugi stručnjaci da dođu tu živjeti.

Posebno je naglasila kako u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, u kojoj je danas i predstavila projekt "Split IT centar svita," postoji niz gradskih i državnih prostora koji su napušteni i devastirani a mogu biti korišteni za razvoj IT industrije. Smatra da bi se u njima mogle smjestiti IT tvrtke uz "jeftinije najamnine" i da bi se tako osigurao kontinuirani rast te djelatnosti u Splitu.

"U Splitu već postoji IT scena, koja je potekla od studenata splitskog Sveučilišta, a mlade IT tvrtke i ljudi koji rade u njima komuniciraju s cijelim svijetom," kazala je Marijana Puljak.

Ustvrdila je da Split ima bolje uvjete od Zagreba za razvoj IT industrije a stranka Pametno će poticati rast te industrije u Splitu predlaganjem smanjenja troškova za pokretanje i rad IT tvrtki te ih oglašavati na web stranicama, društvenim mrežama i turističkim materijalima, a pokrenut će i godišnju nagradu Grada Splita za najbolju IT tvrtku.

"Nedavno je u Lisabonu, koji je samo dva puta veći od Splita, održan web summit na koji je došlo čak 50.000 stručnjaka iz cijelog svijeta. Zašto Split ne bi mogao imati takve događaje?" upitala je Marijana Puljak, predstavljajući stranački projekt "Split IT centar svita." (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene