Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađenja izbora

NAJVEĆI GUBITNICI: 'Lokalni šerifi' koji su pali na izborima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi krug lokalnih izbora donio je i mnoga iznenađenja, odnosno promijene u Osijeku, Splitu, Sisku, Požegi, Metkoviću i Hvaru.

Rezime gubitnika Lokalnih izbora:

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio DIP Europski izbori: Državljani drugih članica EU mogu birati i biti birani Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske

Dugogodišnji gradonačelnik Siska, Dinko Pintarić (HDZ), nakon dva mandata fotelju će predati SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček. Ona je Pintarića porazila s 51,12 posto osvojenih glasova birača, dok je HDZ-ov kandidat osvojio tek 46,10 posto glasova birača.

>> Veliki preokret u Osijeku: Vrkić srušio Bubala! SDP dobio i Vukovar i Split!

Osijek će promijeniti gradonačelnika, a umjesto dosadašnjeg Krešimira Bubala (HDSSB), to će sada biti Ivan Vrkić (Nezavisni kandidat). Vrkić je odnio pobjedu s 52,82 posto glasova birača.

Splićani su nakon Željka Keruma odlučili kako je vrijeme za SDP i Ivu Baldasara, koji je tijesno i tek s 615 glasova više, pobijedio HDZ-ovog kandidata Vjekoslava Ivaniševića.

Pjerino Bebić izgubio je vlast u Hvaru, a porazio ga je SDP-ov Rino Budrović s 58,71 posto. Stipe Gabrić Jambo doživio je težak poraz u Metkoviću osvojivši tek 31,02 posto glasova birača te će vlast predati Boži Petrovu (MOST), koji je osvojio 67,94 posto glasova birača.

U Požegi je tijesno izgubio Zdravko Ronko (SDP), kojeg je s 49 posto osvojenih glasova porazio HDZ-ov Vedran Neferović. Ronko je osvojio 48,65 posto glasova birača.

Promijena se dogodila i u Omišu, a novi gradonačelnik će nakon 18 godina biti nezavisni kandidat dr. sc. Ivan Kovačić, s 49,75 posto osvojenih glasova. On je pobijedio HDZ-ovog kandidata Ivana Škaričića.

Smjena se dogodila i u Trogiru - nakon SDP-a, u gradonačelničku će fotelju kandidat HDZ-a, Ante Stipčić s osvojenih 54,19 posto glasova.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene