Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni rezultati DIP-a

Preokret u Osijeku: Ivan Vrkić srušio Bubala i postao novi osječki gradonačelnik!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultat drugog kruga lokalnih izbora 2013. za gradonačelnika Osijeka, prema konačnim rezultatima DIP-a, ide u korist Ivana Vrkića. On je novi gradonačelnik Osijeka s osvojenih 52,82 posto glasova birača.

Nešto više od 93.000 birača danas je imalo priliku u drugom krugu lokalnih izbora izabrati gradonačelnika Osijeka, na sljedeće četiri godine. Mogli su birati između kandidata HDSSB-a Krešimira Bubala i Ivana Vrkića, nezavisnog kandidata, kojeg podržavaju liste koalicije SDP-a, HNS-a i HSU-a. Njih su dvojica osvojila najviše glasova u prvom izbornom krugu.

Pročitajte i ovo Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!" Slika nije dostupna Bitka za Osijek Tomislav Karamarko: Pozivam članstvo da u Osijeku glasa po savjesti

Prema konačnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, gradonačelnik Osijeka u sljedeće četiri godine bit će Ivan Vrkić. On je, na temelju 100 posto obrađenih birališta, osvojio 52,82 posto glasova. Krešimir Bubalo je dobio podršku 45,1 posto birača.

Vrkić: Nećemo se više dijeliti na naše i njihove

'Hvala svima, pogotovo onima nepoznatima, oni su stvorili atmosferu u kojoj sam se osjećao ugodno, više se nećemo dijeliti na naše i njihove', rekao je Vrkić i pozvao oporbu na suradnju.

'Pametnih ljudi nije nije višak jedina linija po kojoj ćemo se razgraničavati jest ona između onih koji žele raditi za grad i onih koji ne žele', kazao je novi osječki gradonačelnik.

Zaposlenima u gradskim službama poručio je da se ne moraju bojati . 'Mirno spavajte, jedino tražim da vaši šefovi ponude mandate na raspolaganje. U gradskim službama nema otkaza osim za one koji ne budu radili', najavio je Vrkić.

'Nitko se više neće svađati ni dijeliti, to je budućnost našeg Osijeka', poručio je u pobjedničkom govoru Ivica Vrkić.

Bubalo priznao poraz

Krešimir Bubalo, još uvijek aktualni gradonačelnik Osijeka, priznao je izborni poraz i čestitao Vrkiću na pobjedi.

'Ja sam u ovom trenutku izgubio. Mlad sam i niso ovo sigurno posljednji izbori. Bit će još utakmica', poručio je Bubalo.

Šišljagić novi/stari župan

Vladimir Šišljagić (HDSSB) praktički je pobijedio na izborima za župana u Osječko-baranjskoj županiji. Osvojio je 53,4 posto birača, pred svojim protivnikom, HDZ-ovim Goranom Ivanovićem, koji je osvojio 41,54 posto glasova birača.

To su prvi neslužbeni rezultati DIP-a.

 

Birališta su, kao i u ostatku Hrvatske, bila otvorena od 7 do 19 sati. Državno izborno povjerenstvo objavilo je kako je do 16 sati na glasovanje izašlo 31,78 posto birača. Odaziv je bio nešto viši nego u prvom krugu, kada je biračko pravo do 16 sati iskoristilo 30,80 posto građana.

 Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene