Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljudi gladuju, a ministar misli da cijene nisu previše narasle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
57-godišnja Zdenka Čović mjesečno prima 1,400 kuna. Posljednju godinu, nažalost, kao i mnogi drugi, bori se ne bi li preživjela.

Ministar financija Ivan Šuker misli da u Hrvatskoj cijene nisu alarmantno narasle, izjavio je to nakon skupštine MMF-a u Washingtonu. 

Pročitajte i ovo Pothranjeno dijete - 2 umiru od gladi "Dijete je prije dva mjeseca imalo 12 kg, a sada ima šest. Sačuvaj nas Bože od onog što dolazi" Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li kako ekstremni vremenski uvjeti utječu na opskrbu hranom? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić

>> Slijedi novi val poskupljenja!

Ni inflacija po njegovu mišljenju nije velika u odnosu na susjedne zemlje. No, s ministrovim se tvrdnjama ne slaže većina građana koja doslovce jedva spaja kraj s krajem.

Bi li isto razmišljao prvi čovjek državne blagajne kad bi njegova primanja bila tisuću i sto kuna, s gradskim dodatkom tisuću i četristo? Upravo toliko prima Zdenka Čović. 

'Ja sam za Novu godinu skuhala samo juhu, nit kolača, nit soka, najiskrenije', ispričala nam je Zdenka.

A da bi se preživjelo s tisuću i četristo kuna mirovine, matematika mora biti na prvom mjestu. Sa zbrajanjem i oduzimanjem dan počinje.

'Mjesečno moram izvojiti za režije, 670 do 680, ovisi', rekla je Zdenka. 

Još otprilike toliko ostane za hranu, a ne hrani samo sebe, nego i sina studenta. Kako? Kaže, to je tek umjetnost.

'Rasplačem se kad sam sama, a pred sinom ne smijem jer onda je njemu teško kad mene vidi takvu, meni da vidim njega takvoga i to vam tako prolazi iz dana u dan', komentirala je Zdenka svoju financijsku situaciju. 

Ipak, ovu gospođu, unatoč neimaštini, opomenama, oskudnim namirnicama još uvijek drži dobar duh. No, pitanje je - do kada? 

Poskupljenja koja čekaju s ljetnim mjesecima sigurno neće biti pozitivan pomak. Čini li se i sada ministru Šukeru da cijene nisu previše narasle? S obzirom na primanja nekima je, očito, i previše premalo. No, gospođa Čović nije među takvima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene