Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživo na Dnevnik.hr-u

Ljilja Vokić na chatu na špici

Ona je profesorica 'starog kova', nju učenici slušaju i kada ona priča - mir je u učionici.

Njezini učenici briljiraju na državnim i svjetskim natjecanjima, a iz gimnazije izlaze spremni za nastavak školovanja. Što ona kaže na najnovije pobunu učenika oko ispita iz državne mature mogli ste saznati u Chatu na špici.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Za svaki slučaj Je li ovaj potez HDZ-a znak da se ipak spremaju za nove izbore? Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Najavio let Rafalea Plenković o pregovorima s DP-om, obrušio se na Milanovića: "Sakrio se kao mali miš"

Ljilja Vokić bivša je HDZ-ova ministrica prosvjete, ravnateljica je zagrebačke VII. gimnazije i po struci profesorica hrvatskog jezika. A upravo je prvi ispit državne mature, koji je digao ogromnu buru među učenicima, bio iz hrvatskog jezika!

Maturanti, na našoj Facebook stranici postavite pitanja bivšoj ministrici obrazovanja Ljilji Vokić

Prošle godine Ljilja Vokić dobila je državnu nagradu 'Ivan Filipović' za iznimna ostvarenja u školstvu i visokom obrazovanju. Vokić je nagradu dobila za izvrstan rad na području srednjeg školstva u 2010. godini. Njezina je gimnazija jedna od najuspješnijih hrvatskih srednjih škola, a uvijek podsjeća da uspjeh dolazi od rada i suradnje s roditeljima.

Srednje školstvo ono je što Ljilja Vokić ima u malom prstu. Još 1998. predložila je projekt reforme gimnazije, no nije dobila potporu HDZ-a pa je odstupila s funkcije ministrice prosvjete. Naime, tada je predlagala da se smanji broj obveznih predmeta i uvođenje više izbornih po uzoru na europsku praksu. A prije dvije godine je, kao ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije, surađivala je s tadašnjim ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom na projektu Ministarstva vezanom uz reformu gimnazije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene