Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedna imovina propada

Ovako izgleda ljetovanje u razrušenom kompleksu o kojem Hrvatska ne brine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razrušeni kompleks hotela Kupari propada. No, ne zjape prazni. Postali su ljetni dom skupini mladih turista iz Poljske. Oni tamo spavaju, druže se i kupaju - i to besplatno.

Desetak mladih Poljaka iskoristilo je ruševine Kupara kao besplatan smještaj. 'Tijekom noći smo na plaži. Danju imamo ovo odmaralište, zaklon od sunca i krov u slučaju kiše', kazala je Marta. Prekrasan pogled, plaža i more za njih je, kažu, smještaj iz snova. Snašli su se za sve. 'Tuširamo se na plaži. Nije to pravo tuširanje jer je u javnosti, ali je u redu biti malo prljav za vrijeme praznika', kazala je Agata.

Pročitajte i ovo Razrušeni hoteli u Kuparima - 2 Besplatna reklama Najpopularniji youtuber svijeta posjetio razrušeni hotel u Kuparima: Video ima 80 milijuna pregleda Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

Monika je Kupare upoznala već prije i kaže morala se vratiti. 'Volim ovo mjesto, već sam bila tu u 5. mjesecu i sada sam ga željela pokazati prijateljima. Mislim da je predivno', kazala je Monika.

>>
O zapuštenom biseru Jadrana ne brine nitko pa turisti ljetuju besplatno

Ovo bivše vojno odmaralište kompleks je od 5 hotela koje 20 godina čeka na obnovu. Unatoč najavama država još nije pronašla konkretno rješenje, a još jedan turistička sezona prolazi s pogledom na ruševine. Inače trn u oku svima, ovaj put ruševine hotela privukle su mlade Poljake kao nešto neobično i izazovno. 'Mnogo putujem, a ovo je prvo mjesto gdje ovakvi hoteli tu stoje i nitko ih ne renovira ili sruši', kazala je Marta.

Iz Poljske su stigli auto stopom, a u Kuparima namjeravaju ostati još 4 dana. 'Nemamo puno novca, studenti smo. Zato smo odlučili doći stoprajući i spavati na plaži', dodala je.
A najdraži dio dana im je naravno, kupanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene