Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogoršanje

VIDEO Još jedna velika promjena vremena, evo gdje će biti najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogoršanje vremena - opet.

Jedan pravi ljetni dan imali smo u utorak, valjda kao utjehu prije kiše i tmurnog vremena koje za većinu zemlje počinje u srijedu! Sunčano i još uvijek lijepo vrijeme ostaje jedino na jugu Dalmacije, a u ostalim krajevima - kiša, grmljavina, jaki i obilni pljuskovi već od jutra na Kvarneru i u Gorskom kotaru. S takvim vremenom bit će naravno i hladnije, pogotovo u četvrtak i petak, a suncu se opet možemo nadati tek tamo negdje oko vikenda!

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Slika nije dostupna Nepovoljno vrijeme Izdan meteoalarm: Upozorenje zbog nevremena i grmljavinskih pljuskova te jakog vjetra

Još je u srijedu prijepodne nad nama je polje povišenog tlaka zraka koje polako slabi pred novom hladnom frontom koja će nam donijeti dosta veliku promjenu vremena.

Pred nama je ljetno vrijeme, ali ne zadugo!

Jutro će u srijedu biti još sunčano i stabilno samo u istočnoj Hrvatskoj i u Dalmaciji s tim da će, slično kao u utorak ujutro, u unutrašnjosti često biti magla. U svim ostalim krajevima ni blizu sunca, već od jutra oblačno s slabom kišom, a oko Rijeke i u Gorskom kotaru već ujutro može biti i obilnije kiše ili grmljavinskih pljuskova.

Poslijepodne će se sve to još malo pogoršati - bit će oblačno i kišovito, a povremeno i s jačim grmljavinskim pljuskovima u središnjim krajevima. Temperature za barem 5, 6 stupnjeva niže nego u utorak, a jedino će na istoku ostati toplo - iako će i tamo poslijepodne biti povremenih grmljavinskih pljuskova.

Ova promjena najjače će pogoditi Gorski kotar, Liku i sjeverni Jadran gdje se opet očekuju najveće količine kiše. Povremeno će biti i grmljavine, a puhat će umjereno jugo. I tamo će biti hladnije - do najviše 22 stupnja.

Jedino na jugu Dalmacije u srijedu se još neće osjetiti ova promjena vremena – tamo ostaje suho i sunčano, ali u sjevernom dijelu bit će povremeno grmljavinskih pljuskova. Puhat će jugo i sjeverozapadnjak, a temperature i dalje do visokih 29.

VIDEO Jug Dalmacije pogodilo grmljavinsko nevrijeme - Pojavila se i pijavica

Jedino na jugu u srijedu će biti za kupanje - temperatura mora je i dalje oko 25, 26 stupnjeva. UV indeks će biti nizak, a u sunčanijim krajevima umjeren.

Kiša će se nastaviti i dalje, osobito u četvrtak kad će biti najobilnija i s najviše grmljavinskih pljuskova. Oblačno i kišovito i u petak, hladnije, a malo sunca mogli bismo ugledati tek u subotu.

I na Jadranu još četvrtak tmuran i kišovit, u nekim područjima kiša će biti jaka i obilna. Iza toga manje kiše, ali promjenjivo, hladnije i vjetrovito

Kiša, grmljavina, pljuskovi, jak vjetar i niže temperature - sve to čeka nas od srijede pa otprilike do vikenda.

Upozorenje Meteoalarma

Meteoalarm je za srijedu za istarsko područje objavio narančasto upozorenje koje znači opasno vrijeme. Obilna kiša s 35 do 60 mililimetara oborina najavljena je za riječko područje.

Za ostatak zemlje, osim za srednju i južnu Dalmaciju, vrijedi stupanj pripravnosti 'Žuto' koji znači potencijalno opasno vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene