Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša i grmljavina

VIDEO Jug Dalmacije pogodilo grmljavinsko nevrijeme - Pojavila se i pijavica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jug Dalmacije pogodilo je grmljavinsko nevrijeme koje je u dijelu Konavala pratila i tuča. Pojavila se i pijavica.

Grmljavinsko nevrijeme s tučom i pijavicama pogodilo je u ponedjeljak ujutro jug Dalmacije.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Kako javlja Crometeo, na području Konavala, preko Boke kotorske, prema crnogorskom primorju razvijali su se grmljavinski oblaci i sa sobom donijeli kišu i grmljavinu.

Iza osam sati u Konavlima je zabilježena i pijavica. S mora je udarila u Konavoske stijene, nakon čega se vratila nad more. Nije poznato je li napravila materijalnu štetu.

Grmljavinsko nevrijeme u dijelu Konavala pratila je i tuča.

'Jugo nas pere ovih dana, a zna se da se u vrijeme južine ne donose važne političke odluke'

Do kraja dana u većini kopnenih krajeva vrijeme će biti djelomice ili pretežno sunčano. U gorju i središnjim krajevima bit će promjenjivo oblačno ponegdje uz vrlo malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Sunačno vrijeme prevladavati će i na sjevernom Jadranu, dok su u unutrašnjosti Dalmacije i na dubrovačkom području mogući rijetki lokalni pljuskovi uz grmljavinu. Puhat će slab, na otvorenom moru do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša temperatura kretat će se između 21 i 26, a na Jadranu između 25 i 29 stupnjeva Celzijevih, javlja DHMZ. 

I dalje - kiša!

U utorak nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, pogotovo na Jadranu. U kopnenom području ujutro i kroz dio prijepodneva mjestimice će biti magle ili niskih oblaka.

Ujtarnja temperatura bit će između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih, a na Jadranu između 16 do 21 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura će biti od 23 do 28, a na Jadranu od 26 do 30 stupnjeva Celzijevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene