Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljajić: Mladićeva osobna iskaznica nije bila uvedena u sustav podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haaški bjegunac i optuženik Ratko Mladić posjedovao je osobnu iskaznicu izdanu u Srbiji, ali ona nije uvedena u sustav podataka i zato nema kartona s njegovim otiscima, kazao je predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Tribunalom u Den Haagu Rasim Ljajić.

'Akcijski tim je istragom utvrdio da je osobna iskaznica Ratku Mladiću izdana 3. studenog 1999. na njegov telefonski zahtjev upućen visokom dužnosniku srbijanskog MUP-a, ali ta isprava nije uvedena u sustav', kazao je Ljajić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Gubitak osobnih dokumenata (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gubitak koji zadaje jake glavobolje Izgubili ste dokumente? Evo kakva je procedura i koliko će vas koštati nova osobna, vozačka ili bankovna kartica

Prema njegovim riječima Mladić je pozvao tog dužnosnika, čije ime Ljajić nije otkrio, i pitao ga zašto on, kao srpski general, nema srbijansku osobnu iskaznicu, obećavši mu kako će je dobiti za dva sata.

'I dobio je, ali osobna iskaznica nije uvedena u sustav i zato nema kartona s otiscima prstiju', naveo je Ljajić, objasnivši podatak koji su prije desetak dana otkrili neki beogradski mediji pišući kako Mladić posjeduje iskaznicu, ali da u policijskim datotekama nema njegovih otisaka prstiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene