Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putovnica kao oruđe

Koliko je moćna hrvatska putovnica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da sada ustanete, spakirate kofere i uputite se na neko neplansko putovanje, znate li u koliko bi zemalja mogli ući bez problema?

Putovnica zemlje koja je u dobrim diplomatskim odnosima s drugim zemljama snažno je oruđe jer svojim vlasnicima omogućava prelazak granica bez ikakvih problema.

Pročitajte i ovo Šetnica Josipa Manolića HDZ PROTIV FRANJE TUĐMANA Neobična noćna akcija: Josip Manolić dobio ulicu Ilustracija ZAKONSKE IZMJENE Važna vijest za roditelje: Pogledajte što se mijenja oko izdavanja dječjih putovnica

Financijska tvrtka Arton Capital, koja je specijalizirala u dobivanju višestrukih državljanstava za svoje bogate klijente, objavila je listu najmoćnijih putovnica.

Snaga putovnice određuje se po globalnoj mobilnosti i to na temelju broja zemalja koje se s pojedinom putovnicom može posjetiti bez vize.

Ovdje najbolje kotiraju najrazvijenije zemlje pa su tako na prvom mjestu SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo s čijim se putovnicama bez problema može u 147 zemalja svijeta.

CRNO TRŽIŠTE Ove su putovnice najtraženije: Cijena i do 67.000 kuna!

S kineskom se putovnicom može u 74 zemlje svijeta, s indijskom u 59, a s ruskom u 98 zemalja, piše CNN.

Najlošije kotiraju putovnice Južnog Sudana, Solomonskih otoka, Palestine, Svetog Tome i Principa te Mianmara - vlasnici ovih putovnica bez problema mogu samo u 28 zemalja svijeta.

Ako se pitate gdje se na ovoj listi smjestila Hrvatska, možda ćete biti iznenađeni. Hrvatska putovnica je na 19. mjestu najmoćnijih putovnica svijeta zajedno s Čileom, što znači da sa svojom putovnicom može odmah sada otići u 124 zemlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene