Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako HNS promijeni mišljenje

Linić: Zakon o nekretninama mogao bi na snagu stupiti u travnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podsjetimo, prvo neslaganje između HNS-a i SDP-a dogodilo se oko poreza na nekretnine.

HNS i danas tvrdi da se protivi tom porezu, no ministra financija to ne obeshrabruje. Iz Varaždina poručuje da ćemo porez dobiti već u travnju. HNS-ov gradonačelnik na predstavljanju poreza nije ga dočekao.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika? Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari"

>> Linić prosvjednicima poručuje: 'Nema razloga za prosvjed, ostajem bahat!'

U poštanski sandučić, umjesto komunalne naknade, Slavko će uskoro dobiti porez na nekretnine. Ministar Linić došao im je pojasniti detalje. Javna rasprava još traje.

'Možemo kompletno konačan tekst završiti, ostaje posljednji dogovor s udrugom poslodavaca i gospodarskim komorama', kaže Linić. A prema sadašnjoj verziji, osnovna stopa poreza je 1,5 posto, ali na nju će se obračunavati brojne olakšice. Komunalna naknada uvođenjem poreza na nekretnine će se ugasiti.

'Što se poreza na nekretnine tiče, on će krajem mjeseca biti u saborskoj proceduri, što znači da bi mogao na snagu stupiti početkom travnja. o tome će odlučiti saborski zastupnici', poručio je Linić.

Varaždin je posljednji grad u kojem Linić govori o porezu na nekretnine. No, tamo u gradu i županiji vlada HNS, s kojim Linić, barem o porezu na nekretnine 'ne vozi' u istom smjeru. Nakon što je objasnio Varaždincima, ministru Slavku Liniću ostaje teži dio posla, uvjeriti HNS da o porezu na nekretnine promijeni mišljenje.

Oni su, doznajemo, i dalje protiv. No, kako god završila koalicijska prepirka, porez na nekretnine građanima nije 'slatka briga'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene