Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio optužbe

Linić: Špijunčina vrši neviđeni pritisak na pravosuđe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić, SDP-ov zastupnik i bivši gradonačelnik Rijeke reagirao je na medijske pisanja u kojima ga se proziva zbog ssmjene riječkog tužitelja.

'Špijunčina je osoba koja vrši pritisak na pravosuđe i na rad Državnog odvjetništva što pokazuje i činjenicom da ne priznaje odluke koje Državno odvjetništvo donosi', prokomentirao je Slavko Linić za Dnevnik.hr medijska pisanja o smjeni prvog riječkog tužitelja zbog toga što mu je pogodovao u slučaju Tržnice Rijeka, u kojem je Grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sređivanje stanja Kreće borba protiv nelikvidnosti: 46.000 bankrota u 2012.?! Slika nije dostupna Jačanje konkurentnosti Počinje porezna reforma: Što nas čeka 2012.?

'Radi se o neviđenom pritisku na pravosuđe, a tako nešto mogu samo raditi ljudi koji su špijuni. To je vrlo žalosna situacija ali nažalost, nije neobična', zaključio je Linić i dodao kako je dosad barem Riječko Državno odvjetništvo moglo neovisno raditi, no sada očito mora raditi kako špijunčara kaže. 'Nezapamćeno je i neviđeno da se da se takve stvari događaju u Hrvatskoj. Građani će napokon morati shvatiti da imamo policijsku državu u kojoj policija želi diktirati kako će pravosuđe raditi', dodao je Linić

>> Smjena tužitelja jer je onemogućio gonjenje Linića?

'Živimo u državi u kojoj policija ćeli diktirati kako će pravosuđe misliti. Ako policiji ne bude odgovaralo kako pravosuđe radi i misli, bez problema će se s njima obračunati. Tako će i postupiti s politički nepodobnima. Građanima mora biti jasno u kakvoj policijskoj državi žive te da ne smiju dopustiti policijski teror', rekao je Linić i istakao kako će on i dalje biti snažan u borbi sa špijunčinama.

'Iz Karamarkovih poteza je sasvim očito da je HDZ u panici te ne želi dopustiti da se ovaj slučaj izgubi', kazao je SDP-ov saborski zastupnik i bivši riječki gradonačelnik, koji je potpisnik prvog ugovora između Grada i Tržnica.

Riječka policija početkom ožujka podnijela je kaznene prijave protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, pročelnice Odjela za Komunalni sustav Irene Miličević, bivšeg pročelnika tog odjela Vladimira Bizjaka te člana Uprave tvrtke 'Tržnice Rijeka' Zorana Luštice zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te sklapanja štetnog ugovora pri dodjeli koncesije 'Tržnicama Rijeka', kojima su u razdoblju od 2000. godine do danas počinili više kaznenih djela te Gradu Rijeci pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 80,8 milijuna kuna. (Mi.Dr./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene