Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preskupa nabava nafte

Linić o istrazi nad Inom: 'Ostavimo da tijela progona to odrade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić nije želio komentirati istragu nad Inom zbog preskupe nabave nafte pa je posegnuo za onom poznatom uzrečicom - neka institucije rade svoj posao.

Ministar financija Slavko Linić potvrdio je danas da se s Europskom komisijom razgovara o promjeni preporučenog plana rezanja proračunskog deficita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziva se na Vladu VIDEO Linić i dalje bez konkretnih odgovora Slika nije dostupna U 19:15 Gost Dnevnika Nove TV je ministar financija Slavko Linić

'Kad promatramo koji su bili postavljeni ciljevi, preporuka je bila 2,3 posto ove godine i 1 posto u 2015. Sadašnje projekcije, koje se više-manje pripremaju za plan konvergencije, pokazuju da će biti ovdje 1,9 posto, možda i više, to ćemo utvrđivati s EK, a nešto više od 1 posto 2015. i 2016. To je ta fleksibilnost. Pokušavamo u tri godine postići ciljeve koje je preporučila EK, uz ravnomjerniju raspodjelu, što znači da ne moramo ići na prevelike rezove, jer onda ugrožavamo gospodarski rast', rekao je Linić novinarima u Saboru.

Kazao je da je o tome jučer premijer Zoran Milanović razgovarao s europskim povjerenikom za ekonomske i monetarne poslove Ollijem Rehnom.

Vrdoljak: Ina je veliki potencijal i nećemo dati da propadne

'To su neprekidni sastanci i razgovori, ali pred nama su još i dokumenti. Jedno su programi, ali pravi dokument koji se sada završava i koji će Vlada uputiti su programi reformi i plan konvergencije, koji će vrlo jasno govoriti o brojkama, koje moramo još utvrditi s EK', dodao je Linić.

Ministar nije želio komentirati informaciju da DORH istražuje navodnu Ininu preskupu nabavu nafte od 2009. do kraja 2013.

'Ostavimo da tijela progona to odrade', rekao je Linić te dodao da ostaje pitanje zašto Ina nije ulagala u razvoj, plinska i naftna polja i rafinerije.

Naglasio je da svatko mora odraditi svoj dio posla 'pa i Uprava Ine', a uvjeren je da DORH-ov postupak neće utjecati na odnose Vlade i MOL-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene