Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 posto na osnovne namirnice

Linić negira rast cijena, tvrdi da dolazi do vala pojeftinjenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovore kako odrediti koji PDV ide na koji proizvod trgovci traže od države.

Neće ga ni donijeti! Ministar financija kaže da to nije posao države. Linić kaže da se točno zna što je dječja hrana. I ne samo to! Neće slati ni inspekcije koje bi provjerile jesu li trgovci na dječju hranu, masti i ulja, obračunali nižu stopu PDV-a. Netko će reći da je to propust države, a netko da se trgovci prave "naivni" - jer na svakoj deklaraciji stoji opis proizvoda. Evo što je Slavko Linić izjavio za Novu TV.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Cijene na tržnici Na zagrebačkom Dolcu Rastu cijene hrane, građani na placu negoduju: "Nekad ste za 200 kuna mogli kupiti punu vrećicu"

'Te žalopojke sam čuo jučer i onda vidim da ipak nije problem nerazumijevanje ovog ili onoga, nego opravdanje da se nešto ne učini. Smanjenje cijene kao i povećanje cijene ,su kalkulacije na strani proizvođača, jer oni prodaju tu robu i oni to moraju promijeniti', tvrdi Linić.

>> Linić: Rast PDV-a nije opravdanje za poskupljenje goriva

Dodaje da je evidentno da je 13 posto smanjenja nemoguće pravdati da je razlog što nisu smanjili nešto drugo, no to će oni morati učiniti. 'Ako ne danas onda narednih dana, svakako neće biti prisutno to poskupljenje', rekao je Linić.

Ministar kaže da će još tijekom ovoga mjeseca pojeftiniti osnovne namirnice za koje je PDV 10 posto. Ne danas, kaže, jer tu i trgovci žele ubrati što više novca , makar i s kašnjenjem u primjeni nove stope poreza. Ali Linić uvjerava da je golema razlika između 10 i 23 posto, i tijekom ožujka će uslijediti smanjenje tih cijena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene