Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lider pokrenuo inicijativu

Stop ekonomiji naslijepo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledan časopis Lider odlučio je pritisnuti i nositelje ekonomske politike i ekonomiste da se prihvate posla i izrade hrvatski ekonometrijski model.

Iako su ekonomisti mahom složni da nam je potreban, Hrvatska nema teorijski utemeljen i empirijski relevantan model gospodarstva koji bi pomogao u procjeni očekivanih učinaka mjera ekonomske politike.

Pročitajte i ovo Najmoćnije žene hrvatskog biznisa (Foto: Ratko Mavar) Podijeljene nagrade One su najmoćnije žene hrvatskog biznisa: "Ponekad se treba postaviti mekano, a ponekad čvrsto, isprovocirati situaciju" Poslovne žene/Ilustracija (Foto: Thinkstock) Žene u biznisu 2018. Na Liderovoj konferenciji govorit će vodeća žena Nokije, jedna od najboljih hrvatskih odvjetnica i vlasnica kompanije Thomastik-Infeld

Zato je Lider odlučio pritisnuti i nositelje ekonomske politike i ekonomiste da se prihvate posla i izrade hrvatski ekonometrijski model. Naumili su naime kontinuirano propitivati angažman ključnih aktera oko donošenja njihovog ekonometrijskom modela.

Kome će svaka tri mjeseca pitanjima dosađivati

Vladi, opoziciji, Ministarstvu gospodarstva, strankama, Pantovčaku, HUP-u, Ekonomskom institutu, HGK-u, Hrvatskom društvu ekonomista, bankama, HUB-u i fakultetima, a sve s ciljem da skupa dođu do ekonometrijskog modela, kako bismo, ne samo predviđali, nego i simulirali učinke ekonomskih mjera koje se provode i predlažu, poručili su iz Lidera.

Što je potrebno za izradu ekonometrijskog modela? Tko ga već ima, ali skriva? Koliko vrsta modela postoji? U novom broju Lidera pronađite odgovore na ova pitanja, i otkrijte kome je 'zaprijetila' autorica teksta, Gordana Gelenčer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene