Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražen provjera informacija

Libijci kod Jandrokovića: Nemamo saznanja o zarobljenim Hrvatima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici diplomatske misije Libije u Zagrebu su na razgovoru u MVPEI-ju kazali kako nema službenih informacija da među zarobljenim stranim državljanima u Libiji ima hrvatskih državljanina.

Također, hrvatska strana zatražila je žurnu provjeru informacija o navodnom uhićenju nekih hrvatskih državljana u Libiji. Član libijskog Prijelaznog nacionalnog vijeća zadužen za pravosuđe Mohamed al-Alagy objavio je u Libiji da među uhićenima u Libiji ima i puno stranaca, među kojima i 17 Hrvata.

Tijekom sastanka s predstavnicima diplomatske misije Libije u Zagrebu, hrvatska strana je još jednom zatražila žurnu provjeru informacija o navodnom uhićenju određenog broja hrvatskih državljana u Libiji, a koji su se navodno borili u vojnim postrojbama režima Moamera Gadafija, prema priopćenju MVPEI-a.

Predstavnici libijske diplomatske misije istaknuli su kako ne raspolažu službenim informacijama da među zarobljenim strancima ima i hrvatskih državljana, te su poručili kako će u najskorije vrijeme provjeriti ove navode kod nadležnih tijela Prijelaznog nacionalnog vijeća u Libiji.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija podsjeća kako su svi hrvatski državljani koji su zatražili pomoć, evakuirani iz Libije još krajem veljače ili početkom ožujka ove godine. Od tada, nitko od hrvatskih državljana niti članova njihovih obitelji nije kontaktirao ministarstvo s bilo kakvom zamolbom za pružanje pomoći, kao niti zahtjevom za evakuacijom iz Libije. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene