Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje referenduma

Lesar: Hrvati moraju svoja prava tražiti na ulici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Ustavnoga suda da nema pretpostavki za raspisivanje referenduma o ZOR-u je očekivana, izjavio je u Hrvatskome saboru čelnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Također tvrdi kako sindikati referendum svejedno moraju provesti i to na drukčiji način, na ulicama hrvatskih gradova.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?"

'Odluka Ustavnog suda je za mene očekivana. Najavljivao sam i rekao da suci tog suda jako dobro osluškuju javni govor vladajućih, ali ono što je tragično za Hrvatsku je da je ova odluka i prije formalnog današnjeg odlučivanja bila poznata i sinoć. To dovoljno govori o vjerodostojnosti onih koji su o tome odlučivali', rekao je Lesar komentirajući današnju jednoglasnu odluku Ustavnoga suda.

>> Matijašević: HUS će tražiti ukidanje Ustavnog suda

>> Ustavni sud: Sindikati šalju prijeteće poruke, ne nasjedajte im

Dodavši kako je ta odluka konačna te da se protiv nje formalno-pravno ništa ne može, Lesar je kazao kako sindikati referendum svejedno moraju provesti.

'Želim vjerovati da će i sindikati shvatiti da referendum mogu i moraju provesti, ali na drugačiji način. Mi ćemo im u tome pomagati', rekao je i upitan kako, odgovorio: 'Na ulici, na gradskim trgovima, gradovima i ulicama. To je za Hrvatsku nužno potrebno i jedini je način da se obranimo od ovog nasilja, zabrane neposredne demokracije u Hrvatskoj'.

Ustavni sud RH danas je jednoglasno zaključio da su pretpostavke za raspisivanje referenduma o odredbama ZOR-a o kolektivnom pregovaranju prestale postojati 3. rujna, kad je vlada iz zakonodavne procedure povukla prijedlog izmjena ZOR-a, ali i da se u narednih godinu dana u proceduru ne smije uputiti zakonski prijedlog koji bi bio suprotan potvrdnom odgovoru na predloženo referendumsko pitanje, osim ako se o tom prijedlogu prethodno ne provede referendum. (Hina)

Mislite li da je odluka Ustavnog suda o referendumu politički diktirana?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene