Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sabor je zakonski sve rješio'

Leko o imovinskim karticama: Javna rasprava i zavođenje građana su nepotrebni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon povlačenja imovinskih kartica dužnosnika s interneta i na zahtjev Agencije za zaštitu osobnih podataka, reagirali su brojni političari. U utorak je svoje mišljenje o tom slučaju dao i predsjednik Sabora Josip Leko.

"Sabor je sve riješio, jer je donio zakone. Sabor nije arbitražna komisija, a kolege u Agenciji bi trebale sjesti, a ne voditi javnu raspravu, ne zavoditi građane, već to riješiti u duhu jednog i drugog zakona", poručio je Leko.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter

Podsjetimo, predsjednica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa Dalija Orešković u ponedjeljak je na konferenciji za novinare rekla da će Povjerenstvo maknuti imovinske kartice sa svojih internetskih stranica, te da će protiv rješenja Agencije za zaštitu osobnih podataka pokrenuti upravni spor kojim će tražiti da se poništi rješenje kojim im je zabranila objavu pojedinih podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika.

Više ne možete vidjeti što sve posjeduju Grabar Kitarović i Milanović

Agencija za zaštitu osobnih podataka donijela je rješenje kojim je utvrdila da je objavljivanjem određenih podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika na internetskim stranicama Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ta institucija povrijedila Zakon o zaštiti osobnih podataka te im se zabranjuje javna objava podataka o bračnom stanju, broju djece, neto iznosu plaće dužnosnika iz prethodnog zaposlenja i dio podataka o kreditnim zaduženjima prije stupanja na dužnost - naziv institucije kod koje je kredit ostvaren i rok otplate.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene